Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Ζωή Λαχείο

ΤΑ ΚΑΛΑ ;
Τζακ ποτ!
Τα 7 και πλέον μύρια ευρώπουλα που κληρώνουν μεσοβδόμαδα στην κύρια κατηγορία του Τζόκερ είναι ποσό που συγκαταλέγεται στα 2-3 υψηλότερα όλων των εποχών στην Ελλάδα. Αν συμπεριλάβουμε και τη σούμα από τις μικρότερες κατηγορίες, τότε μιλάμε για 10 με 12 εκατομμύρια! Και αν εντελώς τυχαία σπεύσει μέχρι και η Κουτσή Μαρία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο άπιαστο όνειρο, δεν αποκλείεται να μιλάμε για 15 μύρια σύνολο μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο, σε περίπτωση νέου τζακ ποτ!
Τρελά λεφτά.
Και μη μου αρχίσετε τα «εγώ δεν…» και δεν συμμαζεύεται. Βάζω στοίχημα πως έστω φευγαλέα, αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι, σχεδόν όλοι βιώσατε κάποια στιγμή το όνειρο του απρόσμενου πλουτισμού. Μεταξύ μας ειλικρίνεια…
Καταστρώνατε σχέδια ξεκινώντας συνήθως με το
«αν κέρδιζα το Χ ποσό στο Ψ παιχνίδι, τότε θα…»
Τις περισσότερες φορές η πρώτη σκέψη είναι καθαρά προσωπική:
«θα έκανα… αυτό… εκείνο… το άλλο»
Έπειτα θα σας έπιανε το φιλανθρωπικό
«θα έπαιρνα… τα παιδιά… τους φίλους μου… το ταίρι μου… τους συγγενείς…. και θα πηγαίναμε εκεί… και θα κάναμε….»
Αφού γλεντήσαμε και περάσαμε όμορφα, θα φτάσει η στιγμή της συντήρησης.
«Και ότι περισσέψει… στην τράπεζα… σε επενδύσεις…»
Μερικοί αχόρταγοι μπορεί να σκεφτούν πως αφού τους έτυχε το λαχείο μία φορά, γιατί όχι και δεύτερη. Αλλά ας μην εξετάσουμε τις διάφορες περιπτώσεις. Αρκεί η γενική ιδέα.
Επαναλαμβάνω. Εκεί έξω περιμένουν τρελά λεφτά! Και αργά ή γρήγορα θ’ αποκτήσουν ιδιοκτήτη, δικαίως ή αδίκως. Μέχρι τότε έχουμε κάθε δικαίωμα. Να ελπίζουμε στο ανέλπιστο. Εσείς, εγώ και η Κουτσή Μαρία – όλοι.
Αρκεί να πάμε σ’ ένα πρακτορείο και πληρώσουμε ένα δελτίο ή αγοράσουμε ένα λαχείο. Εξάλλου, αν το φιλοσοφήσουμε λίγο, ίσως προκύψει πως αν υπάρχει κάτι που προσφέρουν τα τυχερά παιχνίδια στο σύνολο είναι το δικαίωμα στο όνειρο. Ένα ιδιότυπο εμπόριο ελπίδας. Σετάκι φούστα-μπλούζα με την εν δυνάμει ανθρώπινη ματαιοδοξία.
Υπάρχει μια ράτσα από εμάς που εντοπίζουν ένα είδος συγκινήσεων που δημιουργεί η όλη διαδικασία. Όμως ας το αφήσουμε στην απ’ έξω μέρα που είναι. Κάποια άλλη στιγμή.
Θα σας ευχηθώ καλή τύχη για την αναμενομένη κλήρωση.
Όπως επίσης τις πιο εντυπωσιακές και χλιδάτες φαντασιώσεις πριν από αυτή!
ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ;
Τα Τζόκερ-Πρόκερ κλπ αποτελούν μετεξέλιξη της λοταρίας. Μοναδικός λόγος δημιουργίας τους, μια light και διασκεδαστική μορφή έμμεσης φορολογίας από τους κυβερνώντες. Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων ας θεωρηθεί πως τα πρώτα ίχνη λοταρίας χρονολογούνται από την Αρχαία Κίνα. Όπου οι ηγεμόνες παρουσίασαν το παιχνίδι στον λαό με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση πόρων για ένα έργο που σώζεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα κυρίες και κύριοι, η πρώτη λοταρία χρησιμοποιήθηκε για την αυτοχρηματοδότηση του Σινικού Τείχους! Να το τσεκάρετε. Και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί τον έλεγαν «Κινέζο»!
Αν κάποιος θιασώτης του Telemarketing υποστηρίξει πως και οι Αρχαίοι Ημών το ρίχνανε το κουπόνάκι, κρατήστε μια πισινή. Μπορεί να έχει δίκιο. Το σίγουρο είναι πως παίζανε όταν οι Αρχαίοι Ημών γίνηκαν χανουμάκια των Ρωμαίων αργότερα.
Η μορφή του λαχείου όπως το ξέρουμε σήμερα εξελίχθηκε τον 16ό αιώνα στα εμπορικά και παπικά κρατίδια της Ιταλίας. Αναδείχθηκε όμως από το Φρανσουά (;) τον πρώτο, Γάλλο αυτοκράτορα που είχε ξετινάξει τα οικονομικά του παλατιού εξαιτίας της σπάταλης ζωής που έκανε. Επειδή δεν τον έπαιρνε να φορολογήσει φανερά περισσότερο τους υπηκόους του.
Στην σύγχρονη Ελλάδα το λαχείο εκδίδεται πάντα από τον εκάστοτε Αλογοσκ*φη, με αφετηρία την δεκαετία του ’20. Για μια εξέλιξη του Λαχείου κοιτάξτε εδώ. Τα διάφορα τυχερά παιχνίδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία είναι αρμοδιότητα του ΟΠΑΠ. Της πιο αεριτζίδικης και κερδοφόρας βιομηχανίας του τόπου. Με πρόσχημα
τον αθλητισμό (στην πραγματικότητα το άθλιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο)
και τον πολιτισμό (κάτι ψίχουλα σε κάποιες επιτροπές και φεστιβάλ της π*)
το κράτος διατηρούσε διαχρονικά ακόμη μια ανθηρή πηγή εσόδων.
Χωρίς την παραμικρή οδηγία της Ε.Ε, οι φωστήρες που μπορεί να ψηφίσατε προχώρησαν στην μερική ιδιωτικοποίησή του. Πολύ περίεργο καθώς ουδέποτε έως τώρα η Ένωση δεν έθεσε άρση των μονοπωλίων όσο αφορά τα τυχερά παιχνίδια!
Λεπτομέρειες.
ΤΑ ΚΑΚΑ ;
Oι πιθανότητας επιτυχίας είναι 50-50 για τους αισιόδοξους. Να κερδίσετε και να μην κερδίσετε! Για τους απαισιόδοξους, αφήστε καλύτερα.
Η σοφότερη τακτική που έχω να σας προτείνω είναι να παίζετε πάντοτε ακριβώς τα ίδια νούμερα. Όποτε και εάν το αποφασίσετε.
Όσο αφορά το Τζόκερ, προτιμώ 5 συγκεκριμένα νούμερα και σημειωμένα όλα (20) τα τζόκερ.
Προσωπικά ανατρέχω στα τυχερά παιχνίδια 5-6 φορές το χρόνο παρασυρμένος καλή ώρα.
Μην ξεχνάτε πως σε όμοιες στιγμές παράκρουσης και πανηγυριού, εθίζονται στο τζόγο τα πιο άσχετα άτομα. Οι Γάλλοι υπολόγισαν πως ένα 80% του πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικιακών και κοινωνικών κατηγοριών, θα παίξει τουλάχιστο μια φορά το χρόνο. Στην τυχοδιωκτική Ελλάδα, υπολογίζω πως το ποσοστό θα είναι υψηλότερο.
Αν ανήκετε στους περίεργους σα τη πάρτη μου που πιστεύουν πως κάποτε θα τα καταφέρετε, θα σας απογοητεύσω. Κανείς δεν σας χρωστάει τίποτα.
Ας μην παραβλέψουμε πως δισεκατομμύρια νοματαίοι αποχαιρέτισαν τον μάταιο ετούτο κόσμο με τον ίδιο καημό.
ΥΓ. Το ξυστό πρωτοεμφανίστηκε στο Μασατσούσετς το ’70 ενώ για όλους του καμένους εκεί έξω να σημειώσω πως το Κίνο κρατάει από την εποχή των Φαραώ!

2 σχόλια:

thinkpo8 είπε...

Κοίτα να δεις ειρωνεία!
Κυριακή κατά τις 9. Την ώρα της πολυπόθητης κλήρωσης. Ο συμπαθής Μεθύστακας σχολιάζει στο μεγάλο ντέρμπι του μπάσκετ.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Θυμίζει πως στο γήπεδο «είναι απλωμένα 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ». Αναφερόταν στους φετινούς προϋπολογισμούς των ομάδων. Συγκρίνοντας το αντίστοιχο ποδοσφαιρικό ντέρμπι, το νούμερο που θα προκύψει πιθανόν να είναι υπερδιπλάσιο.
«… όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες» - Τζιμάκος
Τόσα λεφτά. Τόση ευημερία;
Εγώ πότε μπαίνω αλλαγή;
Γαμώ τις αφραγκίες μου !!!

Υ.Γ. Συγκλονιστικό ματσάκι.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τεράστιος.
Δεν χωράς στα ρόστερ!