Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Κο3μοΠό8: Βασιλική

Μερικές φορές σας το λέω και με χλευάζετε. Το σκονισμένο βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας πόστο. Μια ανοικτή πόρτα στο κέντρο της πόλης. Ποτέ δεν ξέρεις και ποτέ δεν μπορείς να υπολογίσεις ποιος ή τι θα περάσει το κατώφλι.
Νομίζω πως έχω βιώσει κάμποσες προσωπικότητες στα λίγα χρόνια που το διατηρώ ξεκλείδωτο. Διάσημες, ημιδιάσημες, διασκεδαστικές και καθημερινές. Κάθε μία είχε ξεχωριστή γοητεία.
Πολιτικοί και πληκτικοί, συγγραφείς και απλοί γραφείς, ηθοποιοί και γελωτοποιοί, ντίβες και σαχλοκούδουνα. Ότι και να σκεφτείτε, με λίγη προσπάθεια θα ανακαλέσω και την αντίστοιχη περίπτωση.
Ειδικά εκείνες τις μέρες που το μάτι δεν δείχνει να συνηθίζει το φως της ημέρας, μπορεί να θυμηθώ και πιο hardcore γνωριμίες.
Μην ήτανε ο Έλβις κι ο Ιντιάνα, μην ήτανε η Δάφνη και ο Μάϊμος!
Ότι όνομα και να σας εξομολογηθώ, το δούλεμα δεν το γλυτώνω.
Επομένως ας συρρικνώσω τα περιστατικά μιας μεγάλης συλλογής αποκλειστικά για αυτούς που είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν.
Τείνει να γίνεται εκνευριστικό. Να λες δηλαδή την εμπειρία σου και αντί να ανοίξουν τα στραβά τους, το γυρνάνε στην πλάκα.
Από ένα σημείο και έπειτα, μάλλον επειδή είχε παραγίνει το κακό, επιμένω να κρατώ αποδεικτικά στοιχεία.
Εντάξει, μπορεί να μην πρόλαβα να ζητήσω το βρακί της Πάρις Χίλτον, όμως φαίνεται να τα κατάφερα σε πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.
Την Πάτι Σμιθ για παράδειγμα!
Ναι, αλήθεια είναι. Περνάει από το βιβλιοπωλείο τακτικά. Δυο-τρεις φορές την εβδομάδα μίνιμουμ, ενώ μπορεί να χαιρετιόμαστε καθημερινά, πρωί και βράδυ. Αυτή η φωνή, νοικιάζει διαμέρισμα ένα στενό πιο κάτω!
Μιλάμε ταπεινά, προσγειωμένα. Για τη ζωή, για τη ΔΕΗ, για τις χαμένες επαναστάσεις, για κόμικ, για μαθήματα, ενίοτε για αναρχοαυτόνομα γκομενάκια, τέτοια πράγματα.
Ίσως να μην έχει σημασία το θέμα κάθε φορά, αλλά μάλλον το γεγονός ότι μπορούμε να συνεννοούμαστε αρκετά καλά. Βλέπετε, τα κοριτσάκια 20-22 σήμερα μαστίζονται από έλλειψη... προσωπικότητας. Στην Πάτι, κατά κόσμο Βασιλική, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φαίνεται να την γλύτωσε!
Σήμερα το πρωί, η Βασιλική μου επιφύλασσε μια τεράστια έκπληξη.
Με ανακάλυψε στο παρατημένο μου Λοστινσπέις και έστειλε πρόσκληση.
Κοιτάζω από περιέργεια. Μετά από λίγη προσπάθεια ανακαλύπτω πως επρόκειτο για την γειτόνισσα! Στο καπάκι ακούω τις μουσικές της.
«Μπράβο η κοπέλα. Ωραίο προφίλ έφτιαξε. Πάτι Σμιθ, Μαριάν Φέηθφουλ, άντε και λίγο από τη Ναταλία την Μέρτσαντ. Έχει καλό γούστο», σκέφτηκα.
Ύστερα κατέφτασε ο καφές...
Η μουσική συνέχιζε, με τη διαφορά ότι η χροιά της φωνής έμοιαζε κάπως πιο γνώριμη.
Ποια Μαριάν και ποια Μερτσαντ;
Μα τα αυτιά μου τα πέτσινα. Η φωνάρα ήταν της Βασούλας!
Τώρα πλέον όλα τεκμηριώνονται και αν σας αρέσει.
Πολύ απλά, η Βάσω είναι όντως η Πάτι Σμιθ.
Δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις, οπότε αδιαφορώ πόσο προχώρησε το σύστημα στο Χόλυγουντ ή στο Θιβέτ. Ποσώς νοιάζομαι για το πως ακριβώς τα κατάφερε να μεταμορφωθεί σε φιγούρα της γειτονιάς και επωφελούμαι του αποτελέσματος.
Μοιράζομαι στιγμές με μια σταρ!
Πρέπει να βρω τρόπο να της πω ένα καλό λόγο. Απουσιάζουν τα χρονικά περιθώρια μιας και κοντεύει μεσημέρι, ύποπτη χρονική στιγμή που αρέσκεται να κάνει ντου.
Το μόνο που μου έρχεται είναι το εντελώς δήθεν:
«Δεν περίμενα τόσο καλή ερμηνεία»
Θα ήταν σαν κάτι στερεότυπες φιλοφρονήσεις, μισό χέσιμο:
«Είστε η αγαπημένη μου ηθοποιός από τότε που ήμουν μικρός».
Υπήρξε αρκετός ενθουσιασμός για να το αφήσω να περάσει στο ντούκου.
Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ το πρόσφατο εύρημα με όλους.
Τέσσερα τραγούδια είναι ανεβασμένα στο προφίλ της Βασιλικής
Ειδικά το τελευταίο “Broken Dreams” του έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια.
Μην τυχών υψώσετε μύτες και την δείτε κάπως...
Πατήστε και σχηματίστε προσωπική άποψη.
Θα διαπιστώσετε σύντομα ότι κυκλοφορείτε στον ίδιο κόσμο με μια μεγάλη φίρμα! Ανάμεσα σε δίσκο και πτυχίο, μπορεί να ποντάρω στο δεύτερο, όμως μετά από τόνους μούφας που ήδη έχετε κάνει γαργάρα, είναι εποικοδομητικό να θυμάστε πως μερικές δουλειές που κυκλοφορούν «για την πλάκα» (μην το πω με «κ» και παρεξηγηθώ) αξίζουν παραπάνω από γυαλιστερές ετικέτες και συλλεκτικές εκδόσεις.
Αυτά για σήμερα.
Για να αφιερώνουμε και λίγο χώρο στον πολιτισμό!

1 σχόλιο:

thinkpo8 είπε...

Ακόμα δεν ξεκίνησε η σεζόν, άρχισαν οι μαλακίες.
Η πιό πρόεφατη είναι κάπως χοντρή!
Κάτσε να δούμε πως θα τα μπαλώσω.
Αν τα μπαλώσω!
Πας να κάνεις ένα καλό και βρίσκεσαι μπλεγμένος!
Επί της ουσίας, τα έμπλεξα, τα έκανα μν.
Βρε μια χαρά ήμουν ένα τετράμηνο χωρίς χαρτί και μολύβι.
Άντε τώρα να δω πως θα επανορθώσω...