Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Σώστε την πόρνη Ιουλία απ' το Λα Παζ (η έκληση της αδελφής)

(το μελιδόνι όπως ακριβώς έφτασε, πρόχειρη μετάφραση)
Γειά σας,
Ονομάζομαι Βαλέρια Ζοζεφίνα Ντελ Γκρανάδο. Είμαι 28 ετών και ζω μαζί με την αδερφή μου Ιουλία Πεπίτα, 24 ετών στις φτωχογειτονιές της Λα Παζ, πρωτεύουσας της Βολιβίας. Ίσως την γνωρίζτε καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 3640 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι γονείς μας άφησαν μια μικρή μονοκατοικία. Δίχως βοήθεια από τους συγγενείς μας, έπρεπε να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Η φτώχεια και η ανεργία είναι έκδηλη παντού. Δεν τα παρατήσαμε. Παλεύαμε συνέχεια για ένα πιάτο φαγητό.
Η Ιουλία Πεπίτα αξιοποίησε τις διασυνδέσεις της και κάνει πιάτσα στους δρόμους της Τσικουγιάπου, στις κακόφημες συνοικίες. Είναι εκείνη που μας συντηρεί και τις δύο, ακόμα και αν πρέπει να δέχεται άγνωστους φαλλούς πολλές φορές κάθε μέρα.
Μην κρίνετε εκ του ασφαλούς. Η ζωή είναι πολύ σκληρή και η θέληση για επιβίωση δεν είναι ποτέ ντροπή. Η μικρή μου αδελφούλα έγινε πόρνη, αλλά βολευτήκαμε.
Δεν λείπουν οι περιπτώσεις που ευχαριστημένοι πελάτες της, βοηθάνε στο σπίτι. Πέρυσι ο Ιλάριο ασβέστωσε τα ντουβάρια, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μια ομάδα από εποχιακούν δασοπυροσβέστες μας έφτιαξαν τα κεραμίδια στην σκεπή.
Δόξα στον Κύριο, με πίστη και αφοσίωση τα βγάζουμε πέρα.
Μπορεί να μην εγκρίνω το επάγγελμα της Ιουλίας, όμως την αγαπώ και τη σέβομαι. Για τον λόγο αυτό αποφάσια να σας στείλω αυτό το γράμμα.
Εδώ στις Άνδεις, το οξυγόνο είναι αραιό και η αναπνοή γίνεται με δυσκολία. Για να ανταπεξέλθει κάποιος που μοχθεί, καταφεύγει στα φύλλα κόκας και την μηχανική υποστήριξη.
Ανησυχώ για την αδελφή μου. Όποτε δεν επέστρεφε μαστουρωμένη σπίτι, ήταν καταπονημένη και σταδιακά παουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Σήμερα πλέον, τρέμω κάθε φορά που ξεκινά το μεροκάματο και δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να προσεύχομαι για εκείνη.
Όμοιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι υπόλοιπες πόρνες της περιοχής. Έτσι, μια μέρα, εμείς όλοι οι συγγενείς τους δημιουργήσαμε την οργάνωση «Σταματήστε την πορνεία πάνω από τα 3500 μέτρα» (Stop prostitution over 3500m). Πάρα πολλοί απλοί άνθτωποι ενισχύουν το σκοπό μας.
Ήδη ξεκινήσαμε την συλλογή υπογραφών για να ευαισθητοποιήσουμε τις κοινότητες γι’ αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Όλοι μαζί ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να επαγρυπνήσουμε όλους εσάς ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε όλες εκείνες τις γυναίκες της Λα Παζ όπως την Ιουλία από το αργό μονοπάτι του άσθματος και του θανάτου.
Δώστε λίγη προσοχή στα λόγια μου. Αν και εφόσον συμμερίζεστε το πρόβλημα, ενδεχομένως να ενωθείτε μαζί μας στην έκληση μας προς την κυβέρνηση της Βολιβίας, το δημοτικό διαμέρισμα της Λα Παζ και τον ΟΗΕ.
Μπορείτε να αφιερώσετε μερικά δευτερόλεπτα για να υπογράψτε το αίτημά μας (Petition) στην ιστοσελίδα της οργάνωσής μας:
http://www.stoprostitution3500m.org/
Δεν απαιτείται κάποιου είδους εγγραφή ή συνδρομή.
Η συμμετοχή σας, μας είναι αρκετή.
Επιπλέον πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο:
jdelgranado@stoprostitution3500m.org
Δεκτές μόνο σοβαρές επιστολές στα αγγλικά ή τα ισπανικά.
Προωθήστε το email σε όλους σας τους φίλους κια συνδέσμους. Διαφορετικά θεωρείστε συνυπεύθυνοι για το δράμα εκατοντάδων
Μην τις αφήνετε σε αργό θάνατο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι σοβαρό ή είναι πλάκα?? Η συγγραφέας αποδέχεται το επάγγελμα της αδερφής της και ταυτόχρονα συμμετέχει σε μια κίνηση για να το απαγορέψει στην περιοχή της?

thinkpo8 είπε...

Απάντηση 1
Ναι, όλα είναι βγαλμένα από την ζωή

Απάντηση 2
Προτείνω να κοιτάξεις το «Είσαι ότι Διαβάζεις» (9/5/2008) και να επιχειρήσεις να μπεις στο πνεύμα.

Απάντηση 3
Σκέψου όπως ο Πο8! Με λίγη εξοικείωση, είναι εφικτό!

Απάντηση 4
Θα βοηθούσα περισσότερο αν δημοσίευα την συνέχεια:
«Σώστε την πόρνη Ιουλία απ’ το Λα Παζ (η απάντηση καταπέλτης)»
Ίσως μου έδωσες κίνητρο να το κάνω κάποια στιγμή.

Απάντηση 5
Έχω ένα κατατοπιστικό βιβλιαράκι για το trafficking!

Συμπέρασμα:
Διάλεξε ότι σε βολεύει...