Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Του Αγίου Δεκεμβρίου

«Το πελώριο, γκρίζο θηρίο που το λένε Δεκέμβρη είχε καταπιεί τον μικρό βιβλιοπώλη ζωντανό. Θαμμένος στην κοιλιά αυτού του πνιγηρού μήνα, ο Πο8 αναρωτιόταν αν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει.»
Τι ωραία να ξεκινάς τον μήνα με τον «Κλέφτη του Πάντοτε» από Κλάιβ Μπάρκερ. Έστω σε παράφραση.
Δεν παίζει ρόλο που η εορταστική περίοδος, από εμπορική σκοπιά, ξεκίνησε κάπου στα μέσα Νοέμβρη. Ο δωδέκατος πάντα μου βγάζει το εορταστικό. Ανεξαρτήτως διάθεσης.
Άλλοτε βγαίνει ο Σκρούτζ, άλλοτε το κοριτσάκι με τα σπίρτα ή άλλοτε ο μολυβένιος στρατιώτης. Δυο χρόνια τώρα κάτι δεν πάει καλά. Όλη την περίοδο την αναλώνω στο μαγαζί Πέφτει πολύ τύλιγμα και αρκετό παραμύθι. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Εντάξει, θα έρθουν και τα λεφτά που πιθανόν να καβαντζωθούν για αργότερα, αλλά δεν είναι αυτό. Περισσότερο χαίρομαι που ανακαλύπτω ξανά φάτσες εξαφανισμένες, ενώ στις υπόλοιπες, τις παλιές, διακρίνεις μια ευφορία που σπάει τη ξινίλα και τη μιζέρια.
Γενικότερα τον Δεκέμβρη γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι με κάποιο τρόπο θα περάσεις ευχάριστα. Πέραν από τα Τσινγκλμπελς, τα κακιασμένα πυγολαμπίονια, τον χοντρομπαλά μεθύστακα που μοιάζει με τον γέρο της Κυράς Μαρίκας, της τσιβδής, τις νεράιδες, τις πριγκίπισσες και τα ξωτικά. Υποψιάζεσαι πως κάτω από τόνους σαβούρας και πλαστικού, απέναντι από το ψεύτικο και άκαιρο καρακιτσαριό βρίσκεται κάτι. Μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή μη. Και το οποίο ενδεχομένως να σκαρφιστεί τρόπο να σου παρουσιαστεί.
Υπάρχει σωτηρία, υπομονή πρέπει να έχουμε. Ίσως να εμφανιστεί στο μηδέν, όπως τον Μαγκάιβερ, μην απογοητεύεστε. Και τα λόγια αυτά έχουν βαρύτητα αν προέρχονται από κάποιον που εδώ και αρκετό καιρό ασπάστηκε την εκκλησία του «Γρου Σου Ζειν»!
Εδώ είμαστε και τον Δεκέμβρη. Θα τα λέμε. Μακάρι να βγάλει σύντομα ο κέρσορας τα Πράντα. Σκοπεύω να σας δωρίσω ένα – δυο κομματάκια, προορισμένα για το δέντρο. Όμως χρειάζεται χρόνο και μεταμεσονύχτιες ώρες.
Όσο για το πως θα περάσω τον τελικό προορισμό του μήνα, μόνο εικασίες διατίθεμαι να κάνω. Σίγουρα θα αποφύγω το μοντέλο της Σικελικής οικογένειας. Ομολογουμένως μου ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος της Annie, του ορφανού από το μιούζικαλ! Μου βρίσκονται κάποιες ιδέες που απέχουν κάμποσο από την υλοποίηση και διατηρούνται επιμελώς στο στάδιο της φαντασίωσης. Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα μείνουν μέχρι εκεί!
Σε αυτό το ανυποψίαστο σημείο, να ευχαριστήσω δημόσια τον Πάνο των 9. Ας του το ρουφιανέψει κάποιος, θα καταλάβει εκείνος!
Άντε παλικάρια, καλό μήνα.
Υ.Γ. Μην αμελήσετε να ξαναψηφίσετε παρακαλώ πολύ. Εδώ γίνεται κοινωνιολογική έρευνα υψηλού επιπέδου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,
Ένας δικός μου έστειλε τον Λένιν. Από τότε διάβασα αρκετά. Πολλές φορές αντιγράφεις χωρίς να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Καλά κάνεις. Εκτός από τα ημερολογιακά και επίκαιρα κρύβεις διαμάντια. Θα πρέπει να τα δουλέψεις και να τα εκδώσεις κάπου. Τι σπούδασες? Είσαι δικτυωμένος όσο αναφέρεις ή είναι λόγια του αέρα? Περιμένω ένα καλό & μια απάντηση.
Παύλος

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου, σου χρειάζεται επειγόντως Γιατρός (καλός, και κατάλληλης ειδικότητας) !

Αν και δεν νομίζουμε ότι είναι ιάσιμη η περίπτωσή σου ...

Ανώνυμος είπε...

Σύρθηκα ως εδώ για να σου πω ένα γεια ....

με δηλητηριώδη φιλιά

η μαύρη οχιά

thinkpo8 είπε...

Βρε καλώς τη Μαύρη Οχιά!
Άργησες κανά δίμηνο αλλά τον βρήκες τον δρόμο. Πολύ χαίρομαι.

Αυτό με το "Καλή μου" φέρνει λίγο σε σύγχηση. Δική μου, δική σου, μικρή σημασία έχει. Πάντως, εύλογη η επισήμανσή σου. Χιλιοειπωμένη μεν, εύστοχη δε.

Παυλάρα, όχι δεν είμαι δικτυωμένος πουθενά. Απλώς, κατά περιόδους διακατέχομαι από το σύνδρομο του Φόρεστ Γκαμπ.
Δεν σπούδασα. Παραλίγο να γίνω Περιβαλλοντολόγος. Όμως φαντάζεσαι τέτοιον γλωσσοδέτη δίπλα σ' ένα Ποθ;
Δεν έχει νόημα να δουλέψω παραπάνω τα συγκεκριμένα κομμάτια. Εξάλλου, βαριέμαι εύκολο και θα έμεναν μισά. Έχω κάποια μεγ΄λα, αλλά δεν βγαίνουν εδώ. Αν κάποτε αποφασίσω ν' αρχίσω να εκδίδομαι, να είσαι σίγουρος πως θα πολήσω ακριβά το... βιβλίο μου!
Όσο για το "καλό", σχετικό είναι. Άλλα τα κριτήριά μου, άλλα τα δικά σου. Δυο κομμάτια βλέπω και τα ευχαριστιέμαι, όμως δεν συγκαταλέγονται στα "εμπορικά" ή τα "πολυσυζητημένα".

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

Ante re kolovisma!
Na sou pw egw reee!
* Exei doulepsei sto Eurokoinoboulio
* Xronia mes ton tzogo.. exei piasei xrhma..
* Stis mystikes yphresies htan!
* Biblio?? Serial exei poulhsei!
Xwris na ksekolhsei kwlo apo thn karekla!
Reee an mas pathei tipota o gyalakias tha katarefsei to sympan!
Asixtir pia!

thinkpo8 είπε...

Βεβαίως! Με αποκάλυψες!
Επίσης:
Επινόησε τον τροχό!
Πήγε πρώτος στο διάστημα!
Υποκίνησε την Πορτοκαλί Επανάσταση!
Έστησε το Napster!
Έγραψε μόνος του τον Πόλεμο των Άστρων!
Βρε ούστ...

Ανώνυμος είπε...

Πό8α κόψε τις μαλαγανιές και μετέτρεψε ξανά το blog σε ελληνικό.ΌΧΙ άλλες αμερικανιές!!!

"Ποστ ε κόμεντ ον" και μαλακίες.
Ελληνικά ρεεεεεεεεεεεεεε!?

thinkpo8 είπε...

Δίκιο έχεις. Συμφωνώ.
Αλλά δεν έκανα τίποτα!
Κι όχι μόνο αυτό...
Δεν μου έρχονται σε email οι αναρτήσεις σας και τις βλέπω τυχαία.
Αν γνωρίζει κανείς επί του θέματος, ας περάσει να μου το διορθώσει στο μαγαζί.
Τα σκαλίζω στις επιλογές αλλά δυο ημέρες το ίδιο.