Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Exit Ποθ : Βουτιά από ψηλά

Η ερώτηση ήταν θεωρητική:
Αν φτάνατε στο αμήν, θα πέφτατε από το μπαλκόνι;
Στον μήνα δίχως περιεχόμενο, κάποιοι μπήκατε στον πειρασμό να ψηφίσετε. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ναι, κατά πάσα πιθανότητα: 4 ψήφοι (7 %)
Ναι, για την εμπειρία: 18 ψήφοι (30 %)
Όχι, φοβάμαι τα ύψη: 9 ψήφοι (15 %)
Όχι, μακριά από εμάς: 14 ψήφοι (23 %)
Μένω στο ισόγειο / υπόγειο: 15 ψήφοι (25 %)

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Ο ταλαντούχος κύριος Παζ

«Η βροχή είναι η συνθηματική λέξη για εκείνους που αρέσκονται σε μια ορισμένη μετεώριση του κόσμου. Όταν λες αγαπώ τη βροχή, επιβεβαιώνεις μια διαφορετικότητα».
Περί βροχής - Μαρτέν Παζ, εκδ.Αστάρτη (2007;)

«Στα 33 σταυρώθηκε ο Χριστός, στα 33 παντρεύτηκα» συνηθίζει να επαναλαμβάνει ένας καλός φίλος. Στην περίπτωση του Μαρτέν θα μπορούσα να προσθέσω πως στα 33 του, ο Παζ έχει αναδειχθεί σ’ έναν από τους καλύτερους συγγραφείς της γενιάς του και με τον χρόνο να κυλάει υπέρ του, είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως ο κατά κόσμο άγνωστος Παριζιάνος θα μεγαλουργήσει.
Ως σχεδόν επαγγελματίας νταβατζής βιβλίων, ίσως να είναι ανώφελο να κουβαλάω τη δουλειά μου εδώ. Όπως είναι αχρείαστο να προσπαθήσω να σας επιβάλω τις όποιες προτιμήσεις μου.
Στην περίπτωση του Μαρτέν Παζ (Martin Page) θα κάνω μια εξαίρεση. Ίσως επειδή νοιώθω πως δεν έχει την προσοχή που του αρμόζει. Βλέπετε, αν κανείς δεν λέγεται Τάκης, Σάκης ή Λάκης και ΔΕΝ έχει πηδήξει την ανέραστη κριτικό που αρθρογραφεί στα Βιβλιοδρόμια ή στις Βιβλιοθήκες, είναι σχετικά δύσκολο να παρουσιαστεί σύγχρονη λογοτεχνία αξιώσεων από τα έντυπα που συμβουλεύεστε μήπως και ανακαλύψετε κάποιο βιβλίο της προκοπής.
Εκτός και αν έχει πουλήσει με τα τσουβάλια πριν την μετάφραση, σπάνια ένας νέος δημιουργός τυγχάνει της προβολής αντάξιας με την αξία του. Η «μέθοδος της κυρά Κούλας» για την οποία δεσμεύομαι να σας αναλύσω μελλοντικά σε παρόμοιο κομμάτι, αποτρέπει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ένας ομόηχος μου γνώριμος, ο Φίλιπ Ροθ είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον της λογοτεχνίας παγκοσμίως με αφορμή τον τρόπο που προωθείται ένα βιβλίο σήμερα.
Γνώμη μου είναι πως ο Ροθ αποτελεί μια υπερεκτιμημένη συγγραφική μετριότητα, εξαρτώμενος πλήρως από το σύστημα το οποίο κατακρίνει. Για @μερικάνος ενδεχομένως να είναι υπεραρκετός. Η ουσία είναι πως στα λόγια του διέκρινα μια αλήθεια που εκστομίζεται όλο και σπανιότερα.
Στο περίπου, ο Ροθ δήλωσε ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, οι αναγνώστες εκείνοι που θα έχουν διαβάσει ένα πραγματικά καλό βιβλίο, ή έστω θα είναι σε θέση να το κατανοήσουν όταν το βρουν, θα έχουν περιοριστεί τόσο πολύ σε αριθμό, ώστε να θεωρούνται ένα μικρό cult (αίρεση)!
Τι είναι καλό ή όχι, είναι μια μακρά συζήτηση που μπορεί να μην οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Όλα είναι σχετικά και υποκειμενικά, ειδικά όταν μιλάμε για την γραφή που από μόνη της αποτελεί μια καλλιτεχνική έκφραση.
Γιατί σας τσαμπουνάω τα παραπάνω;
Περισσότερο για να κατανοήσετε τους λόγους που με κάνουν να σας μοιράζομαι ότι ο Μαρτέν Παζ είναι όλα τα λεφτά.
Τον ανακάλυψα στο βαθύ κατακαλόκαιρο του 2006, όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του στα ελληνικά. Έχοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στην γαλλική (και γενικότερα γαλλόφωνη) λογοτεχνία και παρά το (κατά την Ευούλα και άλλους πολλούς) απαίσιο εξώφυλλο που σε προέτρεπε να το ανοίξεις, υπήρξα αρκετά τυχερός ώστε να ανακαλύψω το ταλέντο του εν λόγω κυρίου.
«Συνηθίζει κανείς τις συντέλειες του κόσμου», είχε τίτλο.
Παρά την όποια φανφάρα, η ιστορία ήταν σχετικά απλή. Ένας τύπος, στην κορυφή της επαγγελματικής του δόξας, με μετέωρη σχέση με μια κατεστραμμένη γκόμενα, βλέπει την ζωή του να παίρνει την κάτω βόλτα. Οι αναποδιές προκύπτουν διαδοχικά. Μέχρι να πιάσει πάτο.
Όμως, παρά την διαφαινόμενη μαυρίλα, το βιβλίο είναι εξαιρετικά αισιόδοξο μιας και σταδιακά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και καταφέρνει, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να σταθεί στα πόδια του, καλύτερα από ποτέ.
Φαίνεται αρκετά ρηχό, όμως η μαγεία που εκπέμπει ο Παζ δεν είναι τόσο στο story αλλά στο στήσιμο και τη πλοκή της ιστορίας. Καθηλώνει και ξαφνιάζει. Έχει ένα φοβερό χτίσιμο στους χαρακτήρες του, οι οποίοι φέρνουν σε αντιήρωες με ανθρώπινα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, μοναδικούς μέσα από την απλότητά και την υπερβολή τους.
Αν κάποιος σήμερα, αρχίζει να διαβάζει λογοτεχνία από τα βιβλία του Παζ, θα διαμορφώσει μια εξαιρετικά διαφορετική οπτική ανάγνωσης και είναι πολύ πιθανό ν’ αργήσει να βρει ξανά νέο βιβλίο που θ’ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του, πνιγμένος από διαφανείς τόνους σαβούρας.
Όμως πάλι, αν κάποιος άλλος διαβάσει Παζ και δεν εντοπίσει τα σημεία που μ’ έκαναν να τον αναδείξω σε τόσο μεγάλη προσωπικότητα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι βλάκας! Τα ενδιαφέροντα στο βιβλίο διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο Παζ ήταν ήδη αρκετά γνωστός από το πρώτο του δημιούργημα.
«Πως έγινα βλάκας»
Παίζοντας πάλι με την ρεαλιστική ιδιοσυγκρασία των χαρακτήρων του, πιστεύω πως πέτυχε να βγάλει με μια πικρή χιουμοριστική χροιά την υπερβολή στην σύγχρονη καθημερινότητα. Εν ολίγοις, ένας κατά γενική ομολογία έξυπνος άνθρωπος προσπαθεί μάταια να αντιταχθεί στο περιβάλλον του και να το πείσει για το αντίθετο της ευφυίας του. Με κάμποσες δόσεις πρωτοτυπίας, θα σκαρφιστεί πολλούς τρόπους, μεταξύ αυτών και η αυτοκτονία.
Αλλά, ας διαβάσετε και εσείς κανέναν βιβλίο!
Ο Παζ ανήκει στην ομάδα δημιουργών που συνήθως αρέσκομαι και με αντιπροσωπεύουν. Σε αυτούς που στην ζωή τους έχουν κάνει πολλά πράγματα από λίγο και στην ουσία τίποτα συγκεκριμένο.
Που πέρασαν από πολλούς χώρους δίχως να στεριώσουν πουθενά.
Που δεν κράτησαν κάποιο αξίωμα για να τους χαρακτηρίζει για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Που ξεδίπλωσαν δίχως τυμπανοκρουσίες το ακατέργαστο ταλέντο τους.
Έχω πολλά παραδείγματα, με σημαντικότερο τον εκλιπόντα Φίλιπ Ντικ, ενώ αν το προσάρμοζα προς την ελληνική σκηνή, θα μιλούσα ίσως για τον Αντώνη Σουρούνη.
Έτσι τα γράφω, για να γίνεται κουβέντα.
Για να φτάσω έτσι στους λόγους για τους οποίους έφερα τον Παζ στην επικαιρότητα.
Μόλις έφτασε στις σκονισμένες προθήκες μου το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Περί βροχής». Αν και μέσα γράφει 2007, έχω την εντύπωση πως είναι πιο πρόσφατο, αν δεν έχασε τον εκδοτικό καταιγισμό στο τέλος του χρόνου
Η Αστάρτη, ένας (συγκριτικά με τους υπόλοιπους) μικρός εκδοτικός οίκος έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με την επιλογή της να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των βιβλίων του Παζ, καθώς τα δυο προηγούμενα έχουν πουλήσει πάρα πολύ.
Για το «Περί βροχής», θα κρατήσω μια πισινή. Ίσως επειδή δεν πρόκειται για ένα ακόμα μυθιστόρημα.
Πρόκειται για σκέψεις. Έξυπνες ή ρομαντικές, σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του, ο Παζ σημειώνει την άποψή του για την βροχή, συνδυάζει εικόνες και συναισθήματα, αφιερώνοντας το «είναι» του σε εκείνο που τον γεμίζει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Την βροχή.
Σε κομμάτια που δεν αναπτύσσονται περισσότερο από 1-2 σελίδες το καθένα, ο Παζ σου δίνει τροφή για σκέψη, σε ταξιδεύει, σε κάνει να θες να τον ανακαλύψεις όλο και πιο κάτω.
Τμήματά του βιβλίου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως. Από το να φλερτάρεις με τη τύπισσα απέναντι έως να τα ρίξεις στο τραπέζι σε οινοπνευματώδη μεσημεριανή σύναξη, τιγκαρισμένη στα τσιτάτα και τη βαθιά φιλοσοφία!
Με μια πρώτη ματιά, το «Περί βροχής» έχει να κάνει καθαρά με αυτό που λέει ο τίτλος. Προσδίδοντας πινελιές ποίησης και πρωτοτυπίας από ένα μάστορα που δείχνει αστείρευτος, ή τουλάχιστο έχει αρκετά να δώσει ακόμα.
Δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει ένα από τα προηγούμενα βιβλία. Όμως αν το έχει κάνει, με τον τρόπο μου θα τον καθοδηγούσα προς αυτή την κατεύθυνση.
Εν πάση περιπτώσει, για να κλείσω κάπου εδώ μιας και βρίσκομαι στο μαγαζί και ετοιμάζομαι να κλείσω, ο Παζ μου αρέσει τόσο όσο να βρίσκεται στην λίστα με τους αγαπημένους μου, αν όχι στην κορυφή. Ποιος ξέρει, μπορεί και εσείς κάποτε να του βρείτε κάτι παρεμφερές.
Μην παρασύρεστε και διαβάζετε με το ζόρι ή πλήρως προετοιμασμένοι να ανοίξετε κάποιο αριστούργημα. Είναι θέμα διάθεσης, γούστου και κριτηρίων κάθε φορά.
Σας το έχω πει. Αν διαπιστώνουμε πως ταυτιζόμαστε πλήρως σε περιπτώσεις που εκφέρουμε προσωπική γνώμη, κάτι κακό συμβαίνει!
Καλή σας νύχτα.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Όπως στρώσει, θα πορευτείς

Τι χαμπάρια παλικάρια ;
Σας το είπα στις αρχές, εσείς δεν το καταλάβατε.
Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τα χρωστούμενα. Δυο εβδομάδες δίχως φωνή και συνεπώς δίχως ακρόαση. Δεν πειράζει. Ενδεχομένως να είχατε την δυνατότητα να διαβάσετε τίποτα της προκοπής. Κι ας μείναμε 3 & ο κούκος.
Εσείς τι κάνετε ;
Καλά ξέρω... για τα τυπικά ρώτησα.
Ας υποθέσω έρωτες, κεριά και μανουάλια.
Με τα πολλά φτάσαμε 19. Και κάνει κρύο.
Ελπίζω να κάθεστε στα ζεστά. Εγώ δεν προβληματίζομαι, πληρώνω κοινόχρηστα. Αφήστε που μου την είπε χτες ένας φίλος από μακριά.
«Ακόμη και στον καιρό, επαρχιώτες είστε».
Για να καταλάβω, έπρεπε να νοιώσω μειονεκτικά επειδή σε ολόκληρη την χώρα χιόνιζε και στο χωριό μου όχι. Τι να κάνουμε, πείτε εσείς.
Του απάντησα πως εδώ έχει απαγορευτικό απόπλου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο. Αυτό σημαίνει πως και τα βαπόρια ακολουθούν την μοίρα του ταλαίπωρου φαντάρου.
Έξι μέσα, μία έξω... από το λιμάνι.
Έπρεπε να φτάσει η Δευτέρα για να συνειδητοποιήσω πως κάμποσοι νοματαίοι περιφερόντουσαν ασκόπως στο καταραμένο νησί, όντας αποκλεισμένοι από αέρα και θάλασσα.
Όπως ο φίλος πωλητής. Για δουλειά μιάμισης ημέρας, κατάφερε να παραμείνει πέντε ολόκληρες. Ευτυχώς για τον ίδιο, είχε μερικούς γνωστούς, με αποτέλεσμα ν’ αποφύγει τα ληγμένα και να επιτύχει να επιστρέψει στην χιονοσπαρμένη πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα που προσπαθούσα να αναρρώσω από έναν διαπεραστικό και διαρκή πονοκέφαλο, βυθισμένος κάτω από διαδοχικές στρώσεις σκεπασμάτων. Ήταν μάλιστα τόσο άσχημα τα πράγματα, που την Παρασκευή έκανα την πρώτη μου κοπάνα από την δουλειά. Κρατάει ακόμα κατά τα φαινόμενα, αλλά ελπίζω πως με αγάπη και προδέρμ, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Μέσα σε όλα, σκέφτομαι και εκείνον τον τακτικό αναγνώστη που αποφάσισε να καταταχθεί μέσα στο καταχείμωνο. Αυτή την ώρα μαζεύει εμπειρίες στο κέντρο εκπαίδευσης στην ορεινή Αργοναυπλία. Το πολύ σε δέκα ημέρες θητείας έχει βιώσει έναν δυνατό σεισμό. Ήρθε και ο παγετός καπάκι...
Πόσο άσχημα μπορεί να φτάσει. Εκφράζω δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση μου στον αγώνα που κάνει αναγκαστικά. Ειδικά, αν δεν είχα προβλήματα ολικής υγείας, μέχρι και πλέξιμο θα ξεκινούσα!
Αλλά ας μην προβώ σε υπερβολές....
Παρακολουθούσα χτες το δελτίο καιρού. Τα δεδομένα έχουν ξεφύγει χωρίς επιστροφή. Αν αφήσουμε απ’ έξω όλα εκείνα τα μέρη που παραδοσιακά κάνει κρύο και πάρουμε πιο θερμοκρασιακές νορμάλ περιοχές, οι ενδείξεις είναι τρομακτικές.
Δεν αναφέρομαι στα νούμερα με αρνητικό πρόσημο. Εντάξει, κρύο κάνει, θα τελειώσει κάποτε.
Θυμάμαι το καλοκαίρι κάτι σαρανταπεντάρια. Πέραν από την αντίθεση, παρατηρεί κανείς πως η διακύμανση είναι τεράστια. Με το πρόσφατο –5, χοντρικά μιλάμε για διαφορά 50 βαθμών Κελσίου!
Αν πάρουμε ως δεδομένο πως μια αρκετά αποδεκτή θερμοκρασία είναι 20 με 25 βαθμούς, η ανάγκη για προσέγγιση σε αυτά τα επίπεδα χειμώνα-καλοκαίρι είναι επιτακτική. Επίσης το διάστημα που επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες έχει παραταθεί κατά πολύ.
Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, βρισκόμαστε στα σπίτια μας με το μηχάνημα αναμένο. Από κλιματιστικά και ανεμιστήρες μέχρι σόμπες και καλοριφέρ. Η ενέργεια που καταναλώνουμε για να επιστρέψουμε σε ανθρώπινες συνθήκες δεν έχει προηγούμενο. Σκεφτείτε πως μέσα σε πέντε χρόνια το πετρέλαιο έχει φτάσει 3 φορές πάνω.
Επομένως δεν φταίει μονάχα η κοινωνία που πήραμε την κάτω βόλτα.
«Πίπα – κώλο, πέντε χιλιάρικα», που λέει ένας γνωστός μου θαλασσόλυκος.
Αααα, μην ξεχάσω.
Πάει ο Αλογοσκ#φης και αλλάζει το φορολογικό σύστημα στα κάυσιμα. Για να πατάξει υποστηρίζει την λαθρεμπορία. Για να μην γίνομαι κουραστικός, την φόρεσε κανονικά στους βενζινάδες. Εντάξει, πιο κερδοσκοπικό επάγγελμα μετά τους ιατροδικηγόρους μηχανικούς δεν υπάρχει. Από την άλλη, είναι και αυτοί μεροκαματιάρηδες που είναι πια υποχρεωμένοι να βουτήξουν στα σκατά.
Δηλαδή, το θεριό που λέγεται δημοσιουπαλληλική γραφειοκρατία. Πλήρωσε άμεσα τους εκβιάζουν. Θα πληρωθείς όποτε τους απαντούν.
Άντε μετά να επιβιώσεις οικονομικά, από την στιγμή που το μέλλον σου βρίσκεται στα χέρια του πουλοβεράκια επιτυχόντα του τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ.
Γάμησε τα. Μέχρι ένα σημείο τους καταλαβαίνω. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εποχές που βάζανε πετρέλαιο με βερεσέ έφυγε για πάντα.
Κάνουν απεργία. Μαλακία. Κυρίως για τους ίδιους.
Με όλους αυτούς τους κοινωνικούς κωλοπαιδισμούς κάτι παθαίνω.
Το καλοκαίρι με την ζέστη, απεργούν οι σκουπιδιάρηδες.
Το χειμώνα με το κρύο, οι βενζινάδες.
Ρε πούστη μου, δεν μπορεί να συμβεί το αντίθετο μια φορά ;
Παράδειγμα έφερα. Οι κωλοπαιδισμοί είναι ατέλειωτοι.
Την λύση έφεραν οι καναλάρχες.
Όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι και έχει ματσάκι, συνήθως δεν έχει περιγραφή. Από ένα σημείο και έπειτα, βόλευε η αγγλική περιγραφή από τα μεγάλα δίκτυα. Επειδή όμως κι αυτό δεν κάλυπτε τις ανάγκες των τηλεθεατών, προέκυψε μια νέα πατέντα.
«Έχεις απεργία φίδι σπορκάστερ; Κανένα πρόβλήμα. Θα βάλω τον Κύπριο συνάδελφό σου να το μεταδώσει!», πρέπει να σκέφτηκαν.
Και έπιασε. Είχαν – δεν είχαν απεργία, το ένα και το αυτό.
Έτσι το αναφέρω. Μήπως και προκύψουν λύσεις στο μέλλον.
Ο συνδικαλισμός είναι ένα πράγμα. Η ομηρία κάτι διαφορετικό.

Αυτά για την ώρα.
Μερικές εξωγηπεδικές ασχολίες αποτρέπουν το γράψιμο ιστοριών της προκοπής. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Όπως στρώσει, θα πορευτείς!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Τα κεφτεδάκια της ηδονής

Ερωτικές δωροπροτάσεις.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Φεβρουαρούλης

Όταν τοποθετούσα την ανάρτηση για το «καλό μήνα», δεν υπολόγισα διάφορους εξωγενείς παράγοντες. Πέντε μέρες διανύσαμε μέσα στον λειψό Φλεβάρη και με σιγουριά πλέον μπορώ να δηλώσω πως απουσιάζει ο ύπνος από τη ζωή μου.
«Δεν πειράζει, θα κοιμηθώ αύριο», σκέφτομαι.
Από αναβολή σε αναβολή μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Τα μάτια χελωνιάζουν και η γλώσσα σκοντάφτει με κάθε ευκαιρία, ενώ ένα παρατεταμένο τρέμουλο αποτρέπει κάθε απόπειρα χαλάρωσης.
«Που θα πάει, θ’ αράξω», εύχομαι.
Όμως η γη περιστρέφεται ταχύτερα από τις υποχρεώσεις μου, με αποτέλεσμα να εμφανίζομαι ανακόλουθος στις περισσότερες. Μεταξύ αυτών και το γράψιμο.
Καθώς ο χρόνος πλησιάζει τα τριάντα και η ρουτίνα πνίγει τις συγκινήσεις, η ανάγκη για περιπέτεια και φυγή απαιτεί θυσίες. Από τη στιγμή που το πήρα απόφαση, στον βωμό αυτή την εποχή βρίσκεται ο ύπνος!
Δεν βαριέσαι, άξιζε. Περισσότερα δεν μου επιτρέπεται να γράψω. Όχι ακόμα.
Από το βράδυ της Παρασκευής έως το ξημέρωμα της Τρίτης, πολλά γίνηκαν. Γεμάτα ένταση και τυχοδιωκτισμό. Μην προτρέχετε, δεν μιλάω για τζόγο. Καμία σχέση. Αν διάλεγα έναν τίτλο, θα προτιμούσα το
«ο Γέρος και η Θάλασσα»
μιας και η ατάκα
«too old to die young»
φαίνεται να περιφέρεται στον χώρο εντονότερα από ποτέ!
Δεν φοβάμαι να γεράσω αγαπητοί. Ακόμα κι αν συμβεί πριν την προκαθορισμένη ώρα. Εξαιτίας της αναβλητικότητας που λέγεται πως με διακρίνει, αυτή η ώρα μπορεί να καθυστερήσει λίγο.
«Το τσιγάρο και φύγαμε», όπως αποδίδεται σ’ έναν τύπο δύο μέτρα παρά κάτι.
Θα γεράσω κάποτε, το μόνο σίγουρο. Μια χαρά, τι είχαμε τι χάσαμε. Το θέμα είναι να είμαι σε θέση ν’ ανατρέξω στην υπόλοιπη ζωή μου και να διηγηθώ ιστορίες που ίσως να ενδιαφέρουν μερικούς. Δίχως να χρειάζεται να τις σκαρφίζομαι για να μην γίνομαι κοινότυπος και βαρετός.
Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που προσεγγίζω την παραπανίσια αδρεναλίνη τον τελευταίο καιρό. Αν και θα μπορούσα να το πράξω με συμβατικότερο τρόπο.
Μακάρι να γινόμουν λιγότερο δυσνόητος, όμως δεν είναι δυνατό. Επομένως, αν καταφέρατε να συγκρατήσετε κάτι, είμαι ευτυχής. Αν όχι, θα αρκεστώ σε μια μπαγιάτικη ευχή για καλό μήνα.
Με την ελπίδα να επιστρέψει η συνέπεια, τουλάχιστο στην εικονική μου οντότητα, όπως συνηθίσατε να την αντιλαμβάνεστε απέναντι σε μια οθόνη.
Ευτυχισμένες οι υπόλοιπες 23 και 1 ημέρες του μήνα με τα χρωστούμενα!